Frånluftsvärmepump

SÅ FUNGERAR EN FRÅNLUFTSVÄRMEPUMP

UTVINNER BEFINTLIG INOMHUSVÄRME

Frånluftsvärme är den vanligaste uppvärmningsformen för nybyggda hus då ventilationssytemet måste vara omfattande och funktionsdugligt. Principen bygger nämligen på att man återvinner redan befintlig värme i huset medan man leder ut kyla.

KAN ÄVEN VÄRMA TAPPVARMVATTNET

En frånluftsvärmepump kan du även ha nytta av under sommaren då du låter den övergå i att värma endast  tappvarmvattnet.

KAN FUNGERA SOM PRIMÄR VÄRMEKÄLLA

Det finns varianter av frånluftsvärmepumpar som har tillräckligt stor effekt för att fungara som primär värmekälla för både det vattenburna värmesystemet och tappvarmvattnet. Exempel på dessa är Bosch EHP 2.0 EW 9.0 samt den lite större Bosch EHP 2.0 EW 13.5.

ÖKAR VENTILATION OCH MINSKAR FUKT OCH RADONPROBLEM

Frånluftsvärme ger ökad ventlilation då systemet inte bara värmer utan även tar in friskluft och släpper ut kall begagnad luft. Frånluftssystem kan även motverka både fuktbildning och radongas i inomhusluften.

Frånluftsvärmepump

Sammanfattning

Investeringskostnad Medel
Verkningsgrad Medel
Installation Medel – Avancerad

SMIDIG INSTALLATION

Installation gör ingen vidare åverkan på utomhusmiljön då varken grävning eller borrning behövs. Pris för installation är lägre än för bergvärme men varierar givetvis beroende av huruvida ventilationskanalerna är tillräckliga eller om det krävs renovering.

OFFERTFÖRFRÅGAN

Stjärnmarkerade fält(*) är obligatoriska.

Planerad installation

Önskad väremtyp

Uppvärmd yta (m2)

Nuvarande uppvärmning

Årlig förbrukning: Olja (m3) alt. El (Kwh)

Fastighetens byggår

Namn eller företag*

Adress

Postnummer

Ort

Region*

E-post*

Telefonnummer*

Övriga uppgifter

*Dina uppgifter kommer att användas med diskretion och kommer bara att lämnas ut till nödvändiga samarbetspartners för att tillgodose din förfrågan. Dina uppgifter kommer inte användas i andra frågor eller för reklamutskick. All behandling av personuppgifter sker enligt personuppgiftslagen (1998:204)

FLERA VIKTIGA MÄRKEN

Det finns ett antal olika viktiga tillverkare på marknaden för frånluft. Tänk på att vi nedan endast presenterar de modeller som vi rekommenderar. Efterfråga offert för att få en specifik rekommendation för vilken modell och märke som skulle kunna passa ditt hus.

BOSCH

Bosch är en känd tillverkare av frånluftsvärmepumpar på den svenska marknaden. Deras senaste frånluftsvärmepump heter Compress 4000EW. Den har lågenergikomponenter och ett avancerat styrstystem. Årsvärmefaktorn är så hög som 4,1.

IVT

IVT är ett välkänt svenskt varumärke, som numera ingår i Bosch-koncernen. Idag har de två frånluftsvärmepumpar på marknaden – nämligen IVT Vent 202, som är utvecklad för att enkelt kunna ersätta en tidigare frånluftsvärmepump och IVT 840/860 med inverterkompressor, som är utvecklad för att klara byggkraven för nybyggnation.

COMFORTZONE

ComfortZone är ett svenskt varumärke som startades av en missnöjd frånluftsvärmepumpskund. Deras nuvarande serie heter ComfortZone Excellence och kommer i tre olika storlekar med eller utan inbyggd varmvattenberedare. Ett flexibelt system, där det är lätt att hitta något som passar just ditt hus.

NIBE

Nedan visar vi några av NIBE:s populära frånluftsvärmepumpar. NIBE har ett brett sortiment med fem olika frånluftsvärmepumpar för olika behov –  allt från en frånluftsvärmepump för dig som endast behöver värma tappvatten till avancerade frånluftsvärmepumpar som klarar byggkraven för nybyggnation.

Nibe F370

F370

För hus upp till 200 kvm med vattenburet värmesystem. NIBE F370 är en utmärkt frånluftsvärmepump vid utbyte.

Nibe F470

F470

För hus upp till 200 kvm med vattenburet värmesystem. Detta är frånluftsvärmepumpen för dig som har mekanisk till- och frånluft.

Nibe F750

F750

För hus upp till 200 kvm med vattenburet värmesystem. En frånluftsvärmepump som klarar byggkraven.

NIBE F730: Är en nyare variant av F750, där tekniken har förfinats och prislappen pressats ned.

NIBE F110: En frånluftsvärmepump för dig som endast behöver varmt tappvatten.